polecam olej beztłuszczowy PAM lub Berkley&Jensen. Poza tym do smażenia idealnie nadaje sie olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Mozesz sobie na tych ostatnich przesmażać na niewielkiej ilosci. A jesli masz teflonową patelnie, to zadnego tluszczu nawet nie musisz dodawać
nie ma sensu nic owijac, jakies folie i pergaminy to zbędna opcja. Mozesz na teflonie, na beztluszczowych lub na olejach przeznaczonych do smażenia, mimo że nie polecam smażyć cały czas. Mozesz piec, grillowac, gotować, etc
[...] Olej słonecznikowy to produkt, którego powinieneś unikać, zawiera wysoką zawartość podatnych na utlenianie kwasów tłuszczowych ( omega 6 ) oraz trans kwasów tłuszczowych. Do smażenia nada się ( oliwa z oliwek/masło klarowane/olej rzepakowy/olej kokosowy/smalec ) W Twojej diecie, są nie odpowiednio zbilansowane posiłki. Brakuje również kwasów [...]
[...] to taka wedlina, jesli jesz mięso, to wpisuj mięso z piersi indyka, czy jakos tak, wazone surowe. I zamiast gotowca typu "jajecznica" wpisuj poszczególne skladniki - jaja plus tłuszcx do smażenia. No i sa lepsze zrodla ww niz makaron - kasze, ryze, ziemniaki, bataty. Tłuszcze też trzeba poprawic, bo masz je praktycznie tylko z jajek i parówek.
miksujemy i na patelnei na jlepiej na teflonie z niewielka iloscia oleju.Oliwy szkoda do smażenia.Szklanka to ok 100g płątków.Oczywiście że można na redukcjii dajesz wtedy mniej płątkó tyle że to najczesciej jest sniadanie wiec płatków nie zaluj i daj tyle zeby bylo zgodnie z zapotrzebowaniem
[...] mam mikrofali , piekarnika i grila hehe :D Zadałem pytanie bo jednak raz na miesiąc lub na dwa miesiace najdzie mnie ochota zrobić sobie frytki a ze kazdy przeklina olej rzepakowy to pomyslałem o smalcu który u mnie głónie do smażenia i kanapek wpada :D Nigdy nie jadam kupnych frytek . Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2017-02-06 14:58:56
Inf3cted: Moglbys podać nazwe urządzenia ? Czy to takie cos ? http://allegro.pl/1220w-frytkownica-frytki-do-smazenia-turbo-mocna-i5049890344.html Bo sam chciałbym takie urzadzenie kupic bo nie opłaca się całego piekarnika wlaczac :P na porcje frytek 200g
[...] bo jednak raz na miesiąc lub na dwa miesiace najdzie mnie ochota zrobić sobie frytki a ze kazdy przeklina olej rzepakowy to pomyslałem o smalcu który u mnie głónie do smażenia i kanapek wpada :D Nigdy nie jadam kupnych frytek . Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2017-02-06 14:58:56 Kto przeklina olej rzepakowy? Gdy w dziale odżywianie [...]
Ok. Jednak zawsze możesz starać się smażyć je na min. ilości np oleju kokosowego czy na bezkalorycznym oleju do smażenia. Zamiast wędlin zwykłe mięso. Schab, szynka, pierś, itp. Upiecz sobie 1-2kg i masz na dłuższy czas.
A próbował ktoś może smażyć np. pierś z kurczaka na oliwie z oliwek (oczywiście bez panierki) a może to zły pomysł? Czy lepiej może w ogóle wyzbyć się olei do smażenia?
mowi, ze uczy go koles z IFBB, ktory nigdy nie bral sterydow, w swojej lodowce trzyma tylko podrabiane maslo do smazenia i je obiady u mamy Zmieniony przez - Precedens w dniu 2011-02-18 14:08:53
thrall1 nie pisal nic o oleju/oliwie do smazenia. Ciezko zastapic oliwe z oliwek, mozna rzepakowy ale nie jako zamiana tylko dodatek, ale dobry ciezko znalezc. Radze zbierac na oliwe
do smażenia jajecznicy może być masło btw. zostało mi trochę oleju lnianego niskolinolenowego, a już mam ten tłoczony na chłodno ... jak mogę wykorzystać ten gorszy ?
[...] na światło, tlen i temperaturę. Pod wpływem ogrzewania tych tłuszczy reagują one z tlenem i powstają toksyczne dla nas związki. Kwas oleinowy z oliwy z oliwek posiada jedno wiązanie podwójne, dzięki czemu może być poddany umiarkowanej obróbce termicznej. Olej kokosowy zawierający głównie tłuszcze nasycone nadaje się dlatego do smażenia najlepiej.